Current Affair 02 August

1. Where was 52nd ASEAN summit held ?
(a) Phnom Penh (b) Bangkok
(c) Jakarta (d) Manila

Correct Answer-(b) Bangkok

2. Gujarat CM formed __ task forces to examine, review and suggest inputs for new industrial policy for state
(a) 4 (b) 8
(c) 10 (d) 12

Correct Answer-(c) 10

3. Where will the world skills international competition 2019 be held ?
(a) Russia (b) USA
(c) India (d) UK

Correct Answer-(a) Russia

4. Where did the International Astronomical Congress (IAC) held ?
(a) Tokyo (b) Cricket
(c) Washington (d) Serul

Correct Answer-(c) Washington

5. Malcolm Nash was related to __ sports.
(a) Hockey (b) Cricket
(c) Badminton (d) Polo

Correct Answer-(b) Cricket 

6. India & __ approved Mou on co-operation in exploration & uses of outer space for peaceful purpose.
(a) UAE (b) Brunei
(c) Bahrain (d) Oman

Correct Answer-(c) Bahrain

7. Union Cabinate approved the setting up of ISRO Technical Liaison Unit (ITLU) at __ , Russia.
(a) St Petersburg (b) Moscow
(c) Kazan (d) Sochi

Correct Answer-(b) Moscow 

8. What does ‘D’ stand in ADR ?
(a) Dispute (b) Danger
(c) Discipline (d) Dependent

Correct Answer-(a) Dispute

9. __ has been named the world’s best city for students .
(a) London (b) Tokyo
(c) Moscow (d) Melbournr

Correct Answer-(a) London

10. Gujarat Gas LTD is planning to set up _ CNG station across India in the next two years .
(a) 100 (b) 200
(c) 250 (d) 300

Correct Answer-(b) 200

11. Govt. has allowed the task force formed to draft new direct tax law, to submit it’s report by __ 2019.
(a) 16th August (b) 18th August
(c) 31st August (d) 2nd October

Correct Answer-(a) 16th August

12. India has become the __ largest investor in Africa with comulative investment at over 54 billion US dollars .
(a) 2nd (b) 3rd
(c) 5th (d) 6th

Correct Answer-(c) 5th

13. Who will host edition of ‘Khelo India ‘ in 2020 ?
(a) MP (b) Assam
(c) Delhi (d) Punjab

Correct Answer-(b) Assam

14. Which country hosted the BRIcs foreign affairs minister’s meet ?
(a) Brazil (b) Russia
(c) India (d) China

Correct Answer-(a) Brazil

15. Which state has launched 5th Dharma Dhamma conference ?
(a) Assam (b) Bihar
(c) Haryana (d) Punjab

Correct Answer-(b) Bihar 

Leave a Reply

Your email address will not be published.