Current Affairs 06 August

1. Recently Anant Setalvad who passed away recently was a __ .
(a) Actor
(b) Judge
(c) Commentator
(d) Singer
Correct Answer -(c) Commentator

2. Who bagged gold in woman’s 53 kg catagory of Poland open wrestling tournament ?
(a) Vinesh Poghat
(b) Sakshi Malik
(c) Rohi Sarnobat
(d) Geeta Poghat
Correct Answer -(a) Vinesh Poghat

3. __ announced the departure of its chief executive officer John Flint.
(a) Netwest
(b) HSBC
(c) Capital one
(d) None of the above
Correct Answer -(b) HSBC

4. Where was the 8th RCEP Inter – sessional ministerial meeting held in August ?
(a) Newdelhi
(b) Mumbai
(c) Beijing
(d) Moscow
Correct Answer -(c) Beijing

5. Kanti Bhatt was a famous __ .
(a) Journalist
(b) Actor
(c) Judge
(d) Politician
Correct Answer -(c) Judge

6. Which state is the best performing in Ayushman Bharat Yojna ?
(a) Chhatisgarh
(b) Bihar
(c) Goa
(d) Kerala
Correct Answer -(a) Chhatisgarh

7. Where did HRD minister inaugurate ” Nishank ” ?
(a) IIT Delhi
(b) IIT Madras
(c) IIT Bombay
(d) IIT Khadagpur
Correct Answer -(a) IIT Delhi

8. __ article is removed from Jammu & Kashmir ,which was a special status before .
(a) 215
(b) 280
(c) 325
(d) 370
Correct Answer -(d) 370

9. QR – Sam system can engage multiple targets within a range of around __ km .
(a) 10 to 15
(b) 15 to 20
(c) 25 to 30
(d) 35 to 40
Correct Answer -(c) 25 to 30

10. Who became highest Indian scorer in T-20 .
(a) Rohit Sharma
(b) Virat Kohli
(c) Hardik Pandya
(d) Rishab Pant
Correct Answer -(b) Virat Kohli

11. Who bught a controlling stake in soapsensr Retail Technologies PVT ?
(a) Larsen & Turbo
(b) Hindustan Unilever
(c) Reliance Industries LTD
(d) Wipro
Correct Answer -(c) Reliance Industries LTD

12. __ has quit as the auditor of cash strapped DHFL .
(a) KPMG
(b) Deloitte
(c) Cognizant
(d) Mazars
Correct Answer -(b) Deloitte

13. The PM of which country will visit India for 3 consecutive terms ?
(a) Srilanka
(b) Bangladesh
(c) Bhutan
(d) Indonesia
Correct Answer -(b) Bangladesh

14. Which IIT developed low cost ecofriendly solar cell using Kumkum dyet ?
(a) IIT Delhi
(b) IIT Madras
(c) IIT Kanpur
(d) IIT Hydrabad
Correct Answer -(d) IIT Hydrabad

15. Ronald Trump has announced __ % of additional tariff in Chinese imports .
(a) 25%
(b) 20%
(c) 15%
(d) 10%
Correct Answer -(d) 10%

Leave a Reply

Your email address will not be published.