30 July Current affairs

1. Which bank appointed Siddhartha Sanyal as chief economist research in July 2019?
(a) SBI (b) Yes Bank
(c) Bandhan Bank (d) IDBI Bank
Correct Answer -(c) Bandhan Bank

2. Javadkar released the latest report of __ ratings on fertilizer sector in New Delhi?.
(a) Red (b) Blue
(c) Green (d) Brown
Correct Answer -(c) Green

3. Which country signed mou. in Co-operation in hydrography ?
(a) Mozambique
(b) Angola
(c) Zambia
(d) Malawi
Correct Answer -(a) Mozambique

4. As per UN report,more than _ children were killed and injured in arm conflict in 2018.
(a) 9,000 (b) 10,000
(c) 12,000 (d) 13,000
Correct Answer -(c) 12,000

5. How many teams will participate in the World Test Championship (WTC) which will get underway 1st August 2019?
(a) 7 (b) 8
(c) 9 (d) 10
Correct Answer -(c) 9

6. Anandiben Patel took oath as the governer of which state in July 2019?
(a) Madhyapradesh
(b) Bihar
(c) Uttarpradesh
(d) Gujarat
Correct Answer -(c) Uttarpradesh

7. Which state has a Helpline ” Jeene do” been launched?
(a) Himachalpradesh
(b) J & K
(c) Jharkhand
(d) Nagaland
Correct Answer -(b) J & K

8. Recently MP Vithalbhai Radadiya who passed away was a __ .
(a) Actor (b) Politician
(c) Singer (d) Judge
Correct Answer – (b) Politician

9. Which country signed a memodeandum of understanding on defense co-operation in July 2019?
(a) Bhutan (b) Myanmar
(c) Srilanka (d) Bangladesh
Correct Answer -(b) Myanmar

10. Who was sorn in as 29th governer of Bihar?
(a) Fagu Chauhan
(b) Manoj Kumar Singh
(c) Arun Pathak
(d) Jayaprakash Narayan
Correct Answer -(a) Fagu Chauhan

11. Who has won the US title PGA at the Barraluda championship in July 2019?
(a) Collin Morikawa
(b) Viktor Hovland
(c) Sam Burns
(d) Norman Xiong
Correct Answer -(a) Collin Morikawa

12. Rasagola , the popular dessert of _ received GI tag .
(a) Bihar (b) Westbengal
(c) Odisha (d) Sikkim
Correct Answer -(c) Odisha

13. Who has become the first pilot of Indian army forces to do a Wingsuit jump?
(a) Satish Sareen
(b) Tarun Chaudhri
(c) Brijesh Pal Tyagi
(d) Shashindra Pal Tyagi
Correct Answer -(b) Tarun Chaudhri

14. Who won the gold medal in the World Deaf Youth Badminton Championship held in Taipei?
(a) Jyoti Verma
(b) Jerlin Anika
(c) Shreya Singla
(d) Supriya Anand
Correct Answer -(b) Jerlin Anika

15. Lalji Tandon takes oath as governor of which state?
(a) MP (b) UP
(c) Punjab (d) Hariyana
Correct Answer -(a) MP

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *